karas

Senaste inläggen

Av Karolina - 6 juli 2015 21:33

Alltså denna bloggare Kissie borde fan få ett pris för att försvara sig. Och genom alla dessa tider som kvinnor stått på sig själva, har Kissie hamnat på min topplista. Det där är en riktigt förebild för bloggare eller de som allmänt yttrar sig inom media.
Jag menar, läs inlägget, hur jävla snyggt skötte inte hon det där?

ANNONS
Av Karolina - 5 juli 2015 19:33

Nyss efter maten satt jag och mormor och diskuterade vid matbordet om naturens krafter (vi brukar alltid ha diskussioner om allt vilket är väldigt intressant att höra eftersom mormor är ju såpass ålderstigen och det brukar ju sägas att ju äldre man är desto mer kunskap har man samlat på sig). Och idag pratade vi om väldens historia. Mormor har en stor världskarta på en vägg i köket och alltid nör jag kollar på den poppar det upp en fråga om världshistorior, varför ett land ligger just på det där specifika stället som den ligger på, vilka länder har större chans att bli drabbade av tsunamin, osv. Det boostar också min geografikunskap ;)

Fast ibland blir svaren lite nja-iga som t.ex att hon säger att kontinenterna har delats upp (från Pangea alltså) pga att människor bråkade för mycket och inte kunde bli sams med varandra så Gud tog tag i det och delade upp länderna. Och det är ju... ja, ni förstår ju själva haha. (Här i Moldavien är människor väldigt troende (kristna), de svär ju fan på Gud när man köper ett paket hallon från dem på en utemarknad liksom.
Jaja, och så kom vi till den där mysteriska frågan om universum vilket smälter ens hjärna totalt och väcker så himla många frågor. Hur djup är universum? Är den verkligen oändlig eller slutar den någonstans efter alla de miljoner mil den har? Och finns det något bakom universum, alltså utanför den? Typ en annan värld? Och den mest jobbigaste frågan; vad är ingenting?
Åhhh, det där är så mysteriskt så att jag vet inte vart jag ska ta vägen, haha. Nån därute, nån måste ju veta svaren på dessa frågor. Eller kommer det här vara ett mysterium för alltid?
Och för alltid, hur långt kommer det vara?

ANNONS
Av Karolina - 26 juni 2015 20:57

Hallååååå!

Igår kom vi hit till Moldavien där min mormor bor och har en lägenhet. Men fyfaaan vilken röra det är i det här landet asså.. De kommer gå med i EU år 2020 och det är ju ett bra tag tills dit. Och det är ju mycket som ska göras. Husen ser ju ut att vara från det andra världskriget, helt orörda och smutsiga och vi behöver ju inte snacka om miljön här haha.

Men vi har ju mormor här och hon behöver all hjälp av oss. Det är mycket som ska göras helt och hållet. Däremot känner jag att förkylningssymptomen börjar invadera mig. Det gör ont i min panna, känner mig varm och jag hade lite halsont när jag vaknade imorse. Men det är ju ingen fara, jag har ju mormor här vid min sida och hon kan ju bota typ nästan allt som tur är. Så här har vi tur i oturen haha..

Det blev lite raskt nu med den här sommaren, så sorry om ni inte hänger med det hela haha. Men det här året blev inte vår sommar så planerad, så vi bara går med strömmen och vi får se vad som händer sen helt enkelt. Vi har också planerat något annat den här sommaren, men vi får se om det blir av. Om det blir det blir jag jätteglad.

Och en till grej. Här är det lite struligt med internet så jag har det bara på datorn men inte på andra enheter. Mormor vägrar tydligen betala för hon tycker att det kostar en del, men det gör det verkligen inte, det kostar tvärtom skitbilligt. Förra året lyckades jag övertala henne (ja, förra året lyckades jag övertala min familj mycket överhuvudtaget, vi får se om jag kan det i år med) och vi fick installera en router och allt blev nästan perfekt här. Hoppas verkligen att hon går med på det i år igen. Så ni måste ha förståelse om jag inte har några bilder i mina inlägg eller skriver inga inlägg i största allmänhet.

Puss!♥


Av Karolina - 25 juni 2015 02:04

Hej på er! Eller iaf till dem som är vakna...
Ja, jag är den som förvandlas till en nattuggla på sommarlovet. Den nattugglan som går och lägger sig klockan 03 för att man skulle kolla "ett till avsnitt".
Men nu blir det annorlunda. Min dygnsrytm är ju helt förstörd så min kropp kommer inte kunna somna tills halv fyra. Vi ska till Moldavien imorgon (är halv moldavisk), jag ska faktiskt "vakna" klockan tre för vår taxi kommer kvart över fyra och planet lyfter klockan sex. Alltså på morgonen. Så jag har bara lagt mig i sängen och väntar. Jag kan fan i mig inte somna. Jag får skylla på PLL haha.
Hörs sen!

Av Karolina - 18 juni 2015 14:03

                                  

                                  


Ack, vad Moderaterna har brist på förslag. Och på grund av det rör de och vill ändra de ämnen som är bra som de redan är. Tidigare kom de med ett förslag att ta bort slöjden från skolans undervisning och istället ha programmering och kodning. Men vad händer med alla de tusentals slöjdlärare? Ska man bara lämna dem? Då blir det satans många arbetslösa.

Senare föreslog de om att göra ett tillfälligt uppehållstillstånd och istället göra en förbättring på samhället. Men människor i fara kan inte stanna likaså som det tillfälliga uppehållstillståndet. 

NU vill de korta ner sommarlovet och införa tre terminer i skolan. Vilket jävla liv de kommer väcka, alltså.

''De långa loven ställer till det för både barn och familjer'', föklarar dem. De säger också att ''barn som kommer från tuffare socioekonomiska förhållanden är de som drabbas värst av dagens sytem med ett långt sommarlov''. 

Visst, det håller jag med om. Majoriteten av oss blir som hjärntvättade av vårt samhälle som ska alltså inkludera ett perfekt liv och framför allt, en perfekt sommar med sol och bad utomlands. Alla har ju inte råd med det. Men det som jag däremot håller som fan inte med är att man ska gå så djupt in i det här och korta på vårt älskade sommarlov. Som är bara två månader lång, medans andra länder har det statans kul med tre månaders sommarlov. Istället för att röra på vår alltför korta sommarlov kan de ju istället ta och komma med ett hjälpsamt förslag till de barn som kommer från ''tuffare socioekonomiska förhållanden'' som t.ex att införa extra sommaraktiviteter till ett lågt pris, eller tillochmed gratis. 

Och vad händer med ungdomar som tänker sommarjobba? Om man kommer korta ner på sommarlovet kommer ungdomarna ha rätt så svårt att hitta ett sommarjobb, för plats åt alla kommer det ju aldrig finnas. Att göra ungdomar arbetslösa i en sån ung ålder är inte rättvist alls och jag tvekar på att det kommer höja deras arbetslust. Vad hände med alla som säger att barnen är vår framtid? 

Av Karolina - 9 juni 2015 18:45

Den här skolavslutningen var den mest känslosammaste av alla. Den var fylld av tårar, glädje, ilska och sorg. Hälften av alla tjejer i vår klass grät för att idag var det den sista dagen som 8B existerade. Det är nämligen så att varje nytt skolår blandas eleverna till andra klasser, så vi kommer alltså inte ha samma klasskamrater så som det här skolåret. Ett få antal kommer säkert finnas kvar, de som man kan umgås med och samtidigt få lugn och ro för det "akademiska lärandet".
Klart att jag också kände en jävligt stor sorg. Det här var den bästa klasslistan jag varit med i. Och så kommer det säkert inte får bli nästa år. Jag är iaf jätte jättetacksam för allt jag varit med att uppleva med den här klassen, och allt det kommer jag ha kvar i mitt minne. Men hur mycket jag än försökte kunde jag inte få igång mina tårar att rinna. Jag som har skapat vänner, "bordgrupper" på lunchen så som IQ-bordet, pojkvänsbordet och look-alike-bordet bl.a., min största crush som har existerat i mer än ett år, och allt annat.
Jaja, man får väl flyta med tiden som man säger och bara acceptera framtiden, för så dåligt kan det ju inte vara.
Klasslistorna kommer publiceras redan på torsdag och det gör mig lite orolig. Förut publicerades de dagen innan första skoldagen vilket var bättre för då fick man ju slippa oroa sig och glömma det över sommarlovet men nu, nu jävlar. Jag kommer inte kunna sova 2 nätter i rad ju. Däremot fick personalen alltid klagomål från vårdnadshavare för att de inte kände sig nöjda med klasslistorna och tvingade lärarna att få sitt barn att byta klass, ifall någon annan från den parallella klassen ville byta med den andre. De vill alltså "let it soak in" för oss så de slipper klagomål.
Nedanför kan ni se vad jag hade på mig. Klänningen är från utomlands och skorna från eBay.

Av Karolina - 4 juni 2015 21:59

De här lösnaglarna kommer från Hemköp i Bredäng. Jag och min mamma brukar alltid gå dit och handla lite efter min dansträning (som också är i Bredäng) eftersom det är så himlans billigt där. Men när man kommer till avdelningen där allt kostar 10 kr måste man fan öppna ögonen och se vad som står på förpackningarna. Det finns allt från tejp som inte klistras, hårborstar som går sönder till lösnaglar som står att de ska ha lim på sig direkt. Men attans vad sant det där var!
Jag köpte ett par förra veckan och var så exalterad över att använda dem men icke. Alltså man blir sååå pissed off.
(Nu köpte jag ett till par för att de var så billiga, däremot köpte jag lösnagellim som kostade en del)

Presentation


Haha, skoja bara. Den här bloggen är visst fancy. Här skriver jag om det jag älskar mest. Shoppa, resa och träna. Och också lite livshändelser. KONTAKT:
info.karolinal@gmail.com
INSTAGRAM: karalaso

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ karas med Blogkeen
Följ karas med Bloglovin'

Vll du skriva ett inlägg på min blogg?


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se